13-те неща които ще те накарат да избереш GreenAktiv AMINO
1. Чисти L-аминокиселини от животински произход;
2. Съдържа 18-те незаменими аминокиселини;
3. Усвоява се на 100% веднага след третиране;
4. Най-мощния растежен стимулатор;
5. Увеличава действието на ПРЗ-тата;
6. Подобрява усвояването на минералните елементи при използване с листен тор;
7. Стимулира кореновото хранене на растенията;
8. Максимално количество органичен азот (10%);
9. Незаменим помощник при стрес – химичен, атмосферен или друг вид;
10. Подобрява цъфтежа и привлича пчелите;
11. Огромна концетрация на аминокиселини в разтвора – 56%;
Активен течен концентриран микробиологичен продукт, съдържащ жизненоважни аминокиселини, обогатен с микроелементи, витамини и фитохормони. GREENAKTIV АМИНО е специален течен тор, произведен чрез уникален процес, като колаген от ензимно хидролизирани животински кожи, филтриран и високо концентриран. Продуктът се усвоява бързо и е подходящ както за листно, така и за почвено приложение. Процесът, чрез който се произвежда GreenAktiv АМИНО, включва извличане на жизненоважни L-аминокиселини и комбинирането им със специално подбрани микроорганизми. Установено е, че биоторовете повишават кълняемостта на семената и началния растеж на растенията, засилват поглъщането и асимилацията на минерални елементи, увеличават толерантността към биотични и абиотични стресови фактори и др. GreenAktiv Амино има широк спектър на приложение, включително зърнено-житни, технически, зеленчукови, овощни култури и лозя, пасища и открити тревни площи и игрища. Торовете GreenАktiv са неотровни, нетоксични и пожаро и взривобезопасни. Технологията на внасяне е съвместима с времето на внасяне на растително защитните препарати. Препоръчително е да се извърши тест за съвместимост! Температурата на внасяне е от +5˚С до +35˚С. Да се съхранява от +5˚С до +35˚С, без пряка слънчева светлина, но на добре осветено място.
ВАЖНО ЗА РАСТЕНИЯТА:
• Снабдява растенията с хранителни вещества и аминокиселини, които се трансформират в протеини, ензими и витамини
• Балансираното съдържание на макро- и микроелементи засилва растежа, качеството и количеството на растениевъдната продукция
• Доставя органичен азот на растенията и почвата
• Осигурява необходимите на растението компоненти да синтезира всички протеини, с които да поддържа метаболизма си и да се адаптира към разнообразните стресови фактори.
• Растенията са по-устойчиви на стресови фактори, включително неблагоприятни климатични условия, нападение на болести и неприятели.
Не токсичен. Не запушва дюзите.
СМЕСИМОСТ:
GreenAktiv Амино може да се смесва и прилага с най-често използваните пестициди. В случай че не е посочено друго, преди употреба се препоръчва извършване на тест за смесимост. При смесване с листни торове и препарати за растителна защита, резервоара на
пръскачката да се напълни 1/2 с вода и продуктите да се добавят поотделно. GreenAktiv Амино винаги се прибавя последен.
ДОЗА:
1. Самостоятелно приложение: 50 до 100 мл/дка
2. При приложение с листни торове GreenAktiv: 25 мл/дка
3. При приложение с ПРЗ: 25 мл/дка
Работен разтвор: 15-20 л/дка
ДОБРИ ПРАКТИКИ:
1. Използването на GreenAktiv Амино с ПРЗ, гарантира висок ефект и скорост на действие и премахва нуждата от разходи за прилепител и умокрител в разтвора;
2. Използването на GreenAktiv Амино непосредствено преди цъфтеж, увеличава опрашването;
3. Използването на GreenAktiv Амино заедно с UAN(течен азотен тор), редуцира негативният ефект върху микроорганизмите в почвата.
Параметри | Мерна единица | количество |
---|---|---|
Плътнотст | kg/l | 1,20 |
Киселинност | pH | 4,5-6,5 |
Органичен въглерод (C) | % | 24,5 ± 1,0 |
Общо аминокиселини (пептиди) | % | > 50 |
Суха материя | % | > 55 |
Органична материя | % | > 50 |
Електропроводимост | ds/m | 0,69 |
N общо | % (w/w) | 9,0 ± 0,3 |
Амониев и амиден азот | % (w/w) | <0,1 |
Органичен азот (Norg) | % (w/w) | >9,0 |
Аминокиселина | гр./100гр. | Биологична роля |
---|---|---|
Аспарагинова киселина | 3.09 | Запасна и транспортна форма на азот; |
Треонин | 0.97 | Повишава сухоустойчивостта; |
Серин | 1.84 | Участва в синтеза на хлорофил и при опрашването; регулира процеса на отваряне и затваряне на устицата (транспирацията); |
Глутаминова киселина | 5.32 | Участва в синтеза на хлорофил; регулира транспирацията; стимулира покълването на семената; |
Пролин | 7.15 | Синтезира се в условия на засушаване и защитава растенията от солеви стрес; |
Глицин | 12.95 | Засилва сухоустойчивостта на растенията; участва в синтеза на хлорофил; |
Аланин | 4.93 | Участва в синтеза на хлорофил; стимулира покълването; |
Валин | 1.35 | Засилва сухоустойчивостта; стимулира покълването; |
Метионин | 0.29 | Важен за зреенето на плодовете; регулира транспирацията; |
Изолевцин | 0.87 | Засилва сухо- и солеустойчивостта на растенията; подпомага опрашването; |
Левцин | 1.64 | Засилва сухо- и солеустойчивостта на растенията; участва при процеса опрашване; |
Тирозин | 1.45 | Засилва сухоустойчивостта; стимулира образуването на цветния прашец и повишава кълняемостта; |
Фенилаланин | 1.06 | Участва в синтеза на лигнин; |
Хистидин | 1.35 | Стимулира узряването на плодовете; |
Хидроксипролин | 5.99 | Стимулира синтеза на растежни фитохормони (ауксини); |
Лизин | 2.13 | Участва в синтеза на хлорофил; стимулира кълняемостта; |
Аргинин | 4.06 | Стимулира развитието на кореновата система и синтеза на растежни фитохормони; |
Цистин | 0.05 | Стимулира синтеза на фитохормон етилен, стимулира узряването на плодовете; |