9-те неща които ще те накарат да избереш GreenAktiv AMINO
1) Мощна комбинация от АМИНОкиселини, NPK;
2) Осигурява силен старт на посевите;
3) Усвоява се бързо и с минимална енергия от растението;
4) Растежен стимулатор;
5) Стимулиране кореновото хранене на растенията;
6) Достатъчно количества Азот:Фосфор:Калий = 9:9:9;
7) Смесим на 100%;
8) L-АМИНОКИСЕЛИНИ от животински произход
9) Богат микс от естествено синтезирани Фитохормони, Витамин С и Витамин В, Хитин и Хитозан;
АМИНОКИСЕЛИНИ
Активен течен концентриран микробиологичен продукт, съдържа жизненоважни аминокиселини, обогатен с микроелементи, витамини и фитохормони. Усвоява се бързо и повишава кълняемостта и началния растеж, засилва асимилацията на минерали, увеличава толерантността към биотични и абиотични стресови фактори и др.
9% АЗОТ(N)
Участва в структурата на протеините и хлорофила, влияе върху размера на клетките и фотосинтезната активност. Азота участва и в протеините образуващи ензими. Растенията, които се хранят с достатъчно азот имат бърз и ефективен растеж. Стимулира развитието на стъблата и листата.
9% ФОСФОР(P)
Стимулира равномерното поникване и развитие на растението и подпомага успешното им презимуване. Важен е за формирането на цветовете, семената и качеството на зърното. Регулира синтеза на протеини, делението на клетките и развитието на новите тъкани. Стимулира растежа на корените, братенето и ускорява зреенето.
9% КАЛИЙ (К)
Важен за водният баланс на растенията. Предпазва растенията от болести, калият прави клетъчните стени по дебели, което пречи на патогените да проникнат в растението. Подобрява качеството на зърното и намалява броят на повредените зърна. Калият участва в 60 ензимни системи, които регулират растежа.
Mакро- и микроелементи | в 1 л |
---|---|
Азот (N) | 9% |
Калий (K) нитрат | 9% |
Фосфор (P) фосфат | 9% |
Аминокиселина | гр./100гр. | Биологична роля |
---|---|---|
Аспарагинова киселина | 3.09 | Запасна и транспортна форма на азот; |
Треонин | 0.97 | Повишава сухоустойчивостта; |
Серин | 1.84 | Участва в синтеза на хлорофил и при опрашването; регулира процеса на отваряне и затваряне на устицата (транспирацията); |
Глутаминова киселина | 5.32 | Участва в синтеза на хлорофил; регулира транспирацията; стимулира покълването на семената; |
Пролин | 7.15 | Синтезира се в условия на засушаване и защитава растенията от солеви стрес; |
Глицин | 12.95 | Засилва сухоустойчивостта на растенията; участва в синтеза на хлорофил; |
Аланин | 4.93 | Участва в синтеза на хлорофил; стимулира покълването; |
Валин | 1.35 | Засилва сухоустойчивостта; стимулира покълването; |
Метионин | 0.29 | Важен за зреенето на плодовете; регулира транспирацията; |
Изолевцин | 0.87 | Засилва сухо- и солеустойчивостта на растенията; подпомага опрашването; |
Левцин | 1.64 | Засилва сухо- и солеустойчивостта на растенията; участва при процеса опрашване; |
Тирозин | 1.45 | Засилва сухоустойчивостта; стимулира образуването на цветния прашец и повишава кълняемостта; |
Фенилаланин | 1.06 | Участва в синтеза на лигнин; |
Хистидин | 1.35 | Стимулира узряването на плодовете; |
Хидроксипролин | 5.99 | Стимулира синтеза на растежни фитохормони (ауксини); |
Лизин | 2.13 | Участва в синтеза на хлорофил; стимулира кълняемостта; |
Аргинин | 4.06 | Стимулира развитието на кореновата система и синтеза на растежни фитохормони; |
Цистин | 0.05 | Стимулира синтеза на фитохормон етилен, стимулира узряването на плодовете; |